22 години, седма в света, повече печалби от Джокович. Thiem, бъдещето на тениса

Но този от Щутгарт е особено специален. Никога не съм мечтал за това в най-смелото въображение. Никога не съм мислил, че ще спечеля тревен турнир, не играя добре. И сега, “Доминик Тием, само 22-годишен тенисист, но седмия играч от АТР, се класира.” Той вече е спечелил 45 мача през 2016 г., най-вече ATP тенисисти. В реда на календара той е на четвърто място зад Джокович, Мъри и Надал.

Той спечели четири титли, печели глина, твърда земя и трева.Той успя да победи Надал на глина и Федерер на тревата, т.е. на легендите на любимите им повърхности. tit not4bbtext “id =” – води-by-byvaly-kouc-beckera “> Той се ръководи от бивш треньор на Бекер

Тенисът се възпроизвежда. И двамата му родители бяха треньори, така че Тием призна, че всъщност няма избор. Повратният момент в неговия растеж беше на 11-годишна възраст, когато отец Волфганг го докара да покаже известния треньор на Виенската тенис-академия Гюнтер Бресен.Бившият треньор на Бекер погледна младия мъж и заключи: Това си струва да се опита.

Те тренираха веднъж седмично, а след това засилиха сътрудничеството си. “И две години по-късно той започна да ме обучава на пълен работен ден”, спомня си Тием в интервю за официалния сайт на АТП. Когато играх с него за първи път, имах двубочен бекхенд и играх много защитно. Той промени всичко – започнах да играя с една ръка и още по-обидно, “описа той Thiem.

Но имаше повече успехи. Той завърши младшата си кариера, като спечели престижния Orange Bowl, играйки първия финал на ATP през 2014 г., като спечели три титли миналата година и завърши пробив в тазгодишния турнир: (досега) четири турнирни триумфа, полуфиналите на Roland Garros, напредващи към десетте. > Thiem очарова феновете със своя изискан саморъчен бекхенд, докато основната му сила е в форхенда. Повечето от австрийските победи дойдоха от него в Париж Гранд Шлем.

Той има репутацията на скромен играч на кръга. “И аз съм готин, не обичам усложненията”, каза Punto de Break на сайта.Футболен фен на Челси и съжаляваше, когато Петър Чех я напусна.

В сайтове за социални мрежи, hashtag #bamos съпътства умишлено избиването на испанското насърчаване на “vamos”. Служи шест месеца в австрийската армия. – Ако имах специално лечение? Не, по-лошо – засмя се той. Сега може да се съсредоточи върху призванието, за което е създаден: тенис. Спортът, който отива на върха.

Rate this post