Степанек не трябва да се класира за Уимбълдън. Той получи безплатна карта

„Много съм щастлив. Това е чест и ангажимент към мен. Вярвам, че ще благодаря на организаторите, като ми покаже колоритната си игра и оставам колкото е възможно по-дълго в Лондон, ”каза 37-годишният Штепанек. [В същото време той кандидатства за безплатна карта, определена от комисията въз основа на предишни резултати от турнира и успя. “Бях щастлива, когато директорът на Уимбълдън ми каза, че това е страхотна новина, че картата ми не е била обсъждана твърде много и че всички участници я подкрепят”, каза Степанек. Garros, където след това се бори с атрактивния си тенис от Анди Мъри, британски финалист в първия кръг, за което спечели много признание. Миналата седмица той се класира в Щутгарт, за да се класира за четвъртфиналите. „Радвам се, че спечелих картата с тазгодишните резултати и изпълнения и не го извадих от носталгията“, каза Штепанек.

Уимбълдън е сърцебиене за него.Той изигра първия си Големия шлем в Лондон преди 14 години и напредна към 3-ти кръг. Четири години по-късно той напредва към четвъртфиналите, което в сингъла е най-добрият му резултат от Grand Slam. Липсваше в турнира едва през 2010 г.

Двукратният победител в Купа “Дейвис” имаше удоволствието да има време да си почине преди Уимбълдън, благодарение на картата. “Сега имам девет дни без турнири, които определено няма да имам”, каза той. „Чувствам се чудесно както физически, така и физически, но през последните няколко месеца изиграх много игри и трябва да почивам, физически и психически”, каза той. От понеделник тя ще започне да се подготвя за Лондон.

Например, Даниела Хантухова, словачка, има безплатна карта за основното състезание.В миналото само един заместник – Croan Goran Ivaniševič – успя да спечели “Уимбълдън” през 2001 г.

Иржи Весели получи последната безплатна карта от организаторите на Уимбълдън през миналата година и премина в третия кръг.

Томаш Бердич, Весели и Лукаш Росол се класираха директно за състезанието тази година, а победителят в турнира бяха Петра Квитова, Каролина Плишкова, Луси Шафаровска, Барбора Страчива, Дениса Алертова, Катерина Синякова и Кристина Плисков.

Rate this post