Мъртва за четири минути. Или както бях непрекъснато задушан като свободна личност

Самият той разумно го нарича контролирано засмукване. Когато възрастните говорят спортове екстремистка предполага, че дори един необучен по време на един урок научи да издържат под вода до три минути.

Е, аз съм в!

В нощта преди представянето ми на телефона ми и без повече подробности тя ме пита: “Опитайте колко дълго можете да се задържите на един диван на дивана. Нека да направим сравнение. И когато той пристига дискомфорт за миг да диша, отидете да го направя. ”

На дивана, правя суфле след само 56 секунда, аз съм болен, аз съм задушаване, но аз ще дам още няколко секунди, хронометър замразяване на 1:04. На следващата сутрин се срещаме в апартамента на Венкъл, последвано от теоретично обучение.За да може ученикът да разбере как функционира тяло без въздух. Шампионът в Чехия шампион в Фридайвинг за това страстно казва ръси факти и казва собствената си практически опит.

Да поговорим за червените кръвни клетки, който пренася кислорода, който по естествен начин увеличава броя на Maco планината или годжи. Той ми разказва за хипоксични тренировки или маски за нитрификация, които също работят за това. “Може би аз мога да тичам с устата си затворена”, казва друг трик.

Ако се измери насищане, насищане на кръвта с кислород, оксиметър му показва понякога “страховити” стойности, които уплашени нормален смъртен лекар.Vencl е необичаен смъртен. “Един нормален човек би бил в безсъзнание, не го правим”, хвали се водолаз и моята героична решителност се свива

. Samba и спиране на тока

След потапяне във вода пристига естествен гмуркащ рефлекс, когато тялото доставя кислород с жизнени органи. Неприятните дихателни усещания не се нуждаят от паника, учех. “Всеки орган има своето рН. Стомахът е кисел, матката е алкална. Когато рН на кръвта падне до идеална стойност от 7,4, диафрагмата получава инструкциите и принуждава дъха да принуди кислорода да завие отново рН. Но това далеч не е животозастрашаващо “, казва Венкъл, но като успокояващо инжектиране не работи за мен. Подтискането на тези чувства е ключът към доброто представяне.Но за да се измести, когато след чуя от Дейвид Vencl термини като самба и спиране на тока? “Липсата на кислород, или хипоксия, състояние, вид přiopilosti, стеснявате периферното зрение, цвят визия или губите, не си спомням кой номер следва триото. И понякога това може да стигнат до така наречения самба и по-късно да се спиране на тока “, казва един учител в отпуск по майчинство. “Blackout вече в безсъзнание, но това само по себе си не застрашава живота.”

УРА! И за да се илюстрира Теплице freediver напуска видео на легендарния италиански водолаза Enzo Maiorca, след колко записа световната дълбочина изпадна в затъмнение.Очевидно е, че Vencl има чувство за хумор, най-вече за черния

Сега, инструкциите ми се, че времето ми трябваше pidiparametry като турчинът във филма Snapper Село са ми мейнфрейм. той стоеше под вода само за 42 секунди. Бъдете спокойни, отпуснете всички мускули, независимо дали е с нисък консуматор на кислород, лежат на повърхността в положението на трупа. Единственото движение е повишаване на показалеца на Venclův инструктирани да се види, че аз съм добре.

“Ние няма да бъдат засегнати, ако животът ви е в ръцете ми?” Благоразумно терени шампион. Той ще бъде мой приятел или приятел и помощник, който няма да ме остави да се удавя. “Когато преподавам на някой, който да задържи дъха ми, казвам, че е избрал потенциално фатален спорт. Когато го прави глупаво, можеш да умреш.Но така е и с всичко, дори и с карането на кола “.

След теоретичната точка оптимист става в басейна. Аквапарк Teplice е домашно приготвена вода на Vencl, от която се отразява нейният успех. Дон първи път в неопрен успешен спортист също играе в Турция в sedmdesátimetrové дълбочина. “Топлинен комфорт е важно, за да се включи на мускулите, и по тази причина не работи напразно:” Чух,

Гледайте сфинктера!

Лежах на повърхността и е само на петия човек следва инструкциите на Европейското първенство. Два опита ще бъдат топли, трети остри. Лежа на гърба ми, минута да се обърна.

“Дълбоко, но бавно дишайте”, получавам инструкциите. Липсва ми трийсет секунди и трябва да дишам два пъти.Три, два, един…Дейвид ме обръща и той е неподвижен човек. Коленичих на всички важни мускули. “Освободете бицепса, освободете телето…” Като че ли имах бицепс.

Очите ми са затворени, опитвам се да не мисля за нищо. Но не е така. Мислите се плъзгат към птиците. Когато иска да се смее. – В концентрационния лагер в Египет мислехме, че най-лошото е, когато си спомнила свекърва си. Това е вашето решение “, се смее моят инструктор. Подводното време тече по различен начин. Ще вдигна пръста си, когато Дейвид иска сигнал под повърхността. – Ако не можете, протегнете ръката си – пита той.

Разтягам се и той ме дърпа до края на басейна, където мога да се задържа за известно време. Пфу! Не мога! Аз ще попръбя главата си и тя се търкаля: Дишай, дишай!Дишам, после казвам: “Аз съм О. К.” и ще покажа жеста според правилата на статичната апнея. Така че, както правят freedivers.

Време ли е? 2:50 минути!

Опит номер 2. Постепенно след натискане освобождавам всички мускули, вече мисля, че малко, което е нарязано и което не е. Неопреновият ми прегръдки прекрасно, чувствам се в състояние на безтегловност, аз съм в собствената си вселена. В посока автоматично вдигнете пръста си, че аз съм в състояние на неопределеност, на втори план, но аз съм малко потоци към очилата.

В крайна сметка, аз няма да даде повече.

Хронометърът показва 3:10 минути.

“Ако имате свиване, го правя, както искам да излекувам.Като се ангажират мускулите, които са близо до диафрагмата “, описва Дейвид Vencl малко натуралистична продължава:” отприщи първия сфинктер, отприщи втори там…но това не би било нищо. По принцип всеки фрийдървайвър се вкопчил на дивана. Или отивате в тоалетната, или ще кажете, че е повече време за вас. “Вярно е, че времето е важно за мен. Но в Теплице басейн, където любопитството ми okukuje публичен, не мога да бъдете собствения си достойнство

. Горна десет процента

А отивайки до окончателния, трети опит. Отново, същите, но все пак важни инструкции за отпускане на мускулите. Завъртете лицето надолу. Няма миг на дъха. Две. Три. Времето за мен не съществува или не записвам, че колегата ми плува около мен и моя фотограф.Аз не. Аз изпитвам моята нирвана.

Протягам ръката си и Дейвид, докато кукла звучи на ръба. Наведох се върху него, главата му все още беше под водата. Дръжте го, задръжте го! Смущавам се в съзнанието си. Няма да се откажа от повече. Ставам и се чувствам като герой на действие, но имам крясъци пред очите си, трябва да дишам. Аз съм шибан. Трупът е жив!

“Аз съм О. К.”, казвам, и аз съм изпомпан от адреналина от едно наистина спиращо дъха преживяване. – Поздравления, четири минути плюс – възхвалява моят кантор. Хронометърът ще му покаже 4:10, времето е 4:07. “Това е страхотно! От хората, които преподавам, това ще е най-високият двадесет процента.Може би дори десет. ”

За да издържи толкова дълго под вода филм ревнив Turk Село от Петр Cepek, съпругата му, изиграна от Либуше Šafránková ще заздрави с любовника си тя можеше дори да си представи.

Rate this post