Младите хокеисти празнуват първата си победа. Дания е изстреляла девет гола

Чехите диктуват темпото от първите минути. Датската селекция не даде нищо и честно играе лични битки. Budík направи първото голямо събитие, но чешкият защитник все още не успя да спечели датския вратар. Но за известно време той изпрати на Матиаш Кантнер такса от Райхъл.

През първия период осемнадесет изиграха две силови пиеси. По време на първата си победа, той можеше да се възползва от опита, придобит от чешкия екстралига дуер, но срещу изстрела си Грансо постави бетона.Въпреки че чехите дават на датските награди много тревоги във второто числово предимство и остават пред гостуващия гост за дълго време, друга цел не може да бъде добавена.

В края на първия двадесетминутен период датчаните преминаха към по-висока скорост и така Kořenář не можеше да се оплаква от липсата на работа в чешкия храм. Срещу опасния изстрел на Крага от границата на десния кръг той можеше да се намеси. В последните секунди на третото, чехите се наслаждаваха на много горещи моменти, когато датчаните се опитаха да застрелят корени от всички страни. Датчаните обаче се опитаха да продължат напред и след няколко минути те бяха тези, които държаха чешката селекция под натиск.А играчите от северната част на Европа дори се компенсираха, когато Даниел Нилсен преобърна капака на целта на Kořař.

Но четвъртата линия от чешките осемнадесет отпадна много бързо. Над върховете на кръговете, Даниел Куровски първо стигна и от първия се насочи към десния стълб, само няколко секунди по-късно, Ondřej Najman съзря на Gransoe. След по-малко от две минути от третия период хокейните играчи в ролята на домакински отбор увеличиха преднината си на триполюса, като Матяш Кантнер намери пролуката в лявото поле и вкара втория си гол в мача.

За известно време датският вратар пусна шайба след удара на Мартин Хавелка и чехите, водени от четири гола.Легендата на чешкия отбор е потвърдена десет минути преди края от един от най-младите членове на чешкия отбор – Филип Задина. Впоследствие младежите успяха да го направят в четирима играчи, когато Ondřej Najman застреля датския вратар.

Нападателят на Jiří Karafiát също се опита от лявата страна и се насочи точно. Но чехите отидоха три минути преди края на мача и датчаните бяха наказани. Йоахим Блихфелдт стигна до изстрела между кръговете и изпрати шайбата направо под преградата на Портата на Паяка. Защитникът Lukáš Doudera показа точната цел и направи окончателна спирка за мача.

Rate this post