Депресия, криза? Не, има красиво предизвикателство пред нас, казва треньорът на Барселона

“Ние загубихме само преднината си в таблицата, а нашето бъги пространство е изтекло”, смята треньорът Луис Енрике. един с друг.

Това беше последният път, когато Барселона дойде през 2003 г., когато завърши на шесто място в испанската най-висока конкуренция. Подобна есен тази година няма да застраши, ще бъде третата най-лошото. Но в средата на март почти всички изглеждаха немислими, че битката ще бъде разгърната. В края на краищата тя беше толкова ясна и недвусмислена. Но четири обиколки бяха достатъчни, а каталонският клуб беше само пред състезателя и една точка пред Реал.И при двете има по-добри съвместни мачове, които решават в случай на равенство на точките в края на сезона.

“Все още го имаме в ръцете си. Ако спечелим всички пет мача, ще бъдем шампиони. И това е прекрасно предизвикателство – каза Енрике. – Но известната и прославена Барселона е прекарала четири седмици ужас. През това време тя спечели само една точка от четирите лиги, а Атлетико я елиминира в четвъртфиналите на Шампионската лига. Това изглежда като тежка депресия.

“Играх Барселона в продължение на осем години, тренирах го за втора година и никога не съм изпитвал фенове, които стоят зад екипа, както правят и днес.” Няма какво да критикуваме, нямаме късмет ”, Енрике се извини на екипа си. Грешите за треньора, има много какво да критикува.Например, изпълненията на Неймар, който не отбеляза гол от равенство във Виляреал на 20 март.

Има и резерви относно работата на треньора. В момента, в който се провали и трябва да промени нещо, той няма план Б. Съжаляваме, но всъщност има: тактически вариант с пикемния стопер на върха на мачовете, който се развива зле. Но това е по-скоро акт на отчаяние, отколкото надежда.

Медиите упрекват Енрике, че не заменят Валенсия, което показва, че той не вярва на заместителите.

Барселона продължава да учудва. На първо място, прекрасна серия от 39 мача без поражение, след това бруталност. Пораженията в Ел Класико, Сан Себастиян и края на Шампионската лига не предизвикаха такъв шок, както срива на домакините в неделя с Валенсия.В същото време дванадесетият отбор на масата отнесе 7: 0 в Royal Cup преди два месеца. Определено не заслужаваме да загубим. Ако играем така, ще направим заглавието. Убеден съм в това – каза Жерар Пике, ако се добави оптимизъм към представянето на Пике с Валенсия, той дава възможност на феновете да разгледат партидата. През останалата част от сезона той играе Барселона с отборите от тринадесетото място по-долу.

Rate this post