Героизмът на Хюстън не продължи, „Голдън Стейт“ дойде с великолепен обрат

До решителен седми двубой достигна двете конферентни финали за първи път от 1979 г. насам През нощта на неделя срещу понеделник ще определи победителя в Източната конференция в конфликт Бостън – Кливланд, в Западната конференция ще се играе от понеделник до вторник в Хюстън

<. р> След първото тримесечие на шестия конкурс за най-добрият отбор на Запад, все още като че ли няма да бъде необходимо, за да се върне в Тексас. S <б> Голдън Стейт изглежда алчен, разликата се губи 17 точки. В останалата част на дуела, обаче, цяла Калифорния проведе своето военно име и предприе демонтиране отбранителна <б> Хюстън .

Втората част от разликата Войни има седем точки, третият по 17 точки и дори до крайната точка 22 точки.Ракетни оставаха в последните дванадесет минути само в девет точки, а в другата половина успяха да вкарат само 25 точки, докато в началото играта бе завладяна от Хюстън Джеймс Хардън и все още помагаше на Ерик Гордън с Тревър Ариза. баскетбол, който Крис Пол можеше само да наблюдава за травмата, спря да се налага.

Голяма пауза навлезе във второто полувреме, което Голдън Стейт доминираше с 11: 0 и пое ръководството. Братята за пръски – Клей Томпсън и Стивън Къри – не могат да издържат на натиска. През третото тримесечие те вкараха общо седем триплета за девет опита.

Сблъсъкът и завръщането на отбора на Калифорния не са изненадващи дори от треньора Стив Керра: “Наистина не знам защо играем така.Това е нещо, което правим. ”

Клей Томпсън, който бързо се възстанови от контузията от четвъртия дуел с Хюстън, в крайна сметка стана звезда на вечерта. Той вкара 35 точки, когато вкара девет трофея; през второто полувреме той отбеляза 21 точки. Той направи шест борби и четири печалби.

“Мисля, че днес Клей играе страхотно. Не само точките му и деветте пилоти, но и неговата защита също – похвали Кер. – Човекът управлява машина. Какво е състоянието й? Той изглежда нараства в такива игри. ”

” Предполагам, че ще искаш да кажа, че съм роден за такива игри. Не знам, но затова всеки ден тренирам, за да мога да правя такива неща.Струва ми се, че мога да кажа, че съм роден за това – добави Томпсън, а Стивън Къри взе 29 точки (седем тройки), когато подобри баланса си след пауза от 16 точки. Шестнадесет асистенции, пет борби и три блока бяха добавени към статистиката.

Джеймс Хардън поведе статистиката в Хюстън с 32 точки (15 от тях през първото тримесечие), девет асистенции, седем борби и три печалби. загуби). Ерик Гордън се премести в базата вместо Пол и вкара 19 точки, Тревър Ариза беше 14 точки, но всички изстрелваха в първата половина. Джералд Грийн е усвоил 11 точки. P. J. Tucker е шест точки и осем кухини.Клинт Капела скочи с 15 топки, но получи само три изстрела и две точки

Колко различен беше мачът на полувремето, добре документиран от двата отбора. Хюстън започна с баланс 11/22 и завърши 4/17, докато Голдън Стейт показа в първата половина триточков огън 4/18 и във втория 12/20. Rockets също така е определил 21 шанса за успех в сравнение с 12 в Warriors. Какво причинява толкова много незавършени рекетни атаки? – Малко лекомислие, малко умора, няма значение – каза Майк Д’Антони, треньор на Хюстън. „Основното е, че не трябва да губим топката. Но знаехме, че ще ни е трудно тук.”През последните четири сезона след пристигането на Стив Кер като треньор на” Голдън Стейт “, Оукланд се изправи пред заплахата от тъжен край на сезона пет пъти – четири пъти тази заплаха се обърна, като само се поддаде на седмия финал с Кливланд през 2016 година.

6. мач:
Голдън Стейт – Хюстън 115: 86 (22:39, 51:61, 84:77). Състояние на серията: 3: 3.

Rate this post