Вълковите макове се бореха, но символът Guardiol на каталоните искаше да се ожени

Испанският треньор на Манчестър Сити, тъй като от есента на износване по време на мача с жълт лента в подкрепа на лишените от свобода политици в Каталуния. “И аз ще го нося на”, заяви Гуардиола, въпреки него футболна асоциация откри дисциплинарно производство.

Има ли именно правила, които строго забраняват не само всички обидни и нецензурни символи на униформи и други съоръжения футболисти и треньори, но и който и да е политически възгледи.

Включително обикновени жълти панделки. Guardiola може да го има в разговори, на пресконференции, навсякъде. Но в мача на пейката правилата са забранени.

“Освен това, аз съм треньор по футбол, аз съм преди всичко човешко същество”, той се призна Гуардиола след окончателното Карлинг Къп в неделя.Той носеше панделка, докато носеше пуловер под палтото си.

“Ако наруша правилата, вземам наказанието. Хората в асоциацията за футбол знаят добре, че няма да спра панделката. Това не е за политика, а за демокрация. За да помогнете на хора, които не са направили нищо, и все още се намира в затвора “, каза той.

Забележка да се въздържа от политически изявления по време на мачове, Гуардиола получи миналата година през декември. Два пъти го бе предупредил за английския футбол, всеки път безуспешно.

И като закован жълт панделка и преди седмица по време на мач от ФА Къп в Уигън…

“Пеп Гуардиола е изправен пред дисциплинарна отговорност за носенето на политически символ, а именно, жълти ленти, в нарушение на предписаната правила. До понеделник, 5тиМарт има възможността да коментира “, се появи на уебсайта на Асоциацията по футбол на Англия.

Размерът на евентуалното наказание не е фиксиран. Тя може да се оправи, но забраната за влизане на пейката.

Парадоксално е, че Гуардиола може да носи жълт панделка в Шампионската лига, тъй като УЕФА има тълкуването на политически символи по-свободна. Тя щеше да ги накаже само ако бяха обидни. “Но за съжаление, там е всичко друго,” се завръща sedmačtyřicetiletý треньор на Англия.

Треньорът Пеп Гуардиола с жълта панделка в мачове на английския футбол лига.

Сега тя има наскоро подобен спор ръководен от Международната асоциация по футбол. Когато играе 11 през 2016 г.Ноември, който е ветеран на Деня на войната, приятелски мач с Шотландия, и двете страни искаха да почетат традиционните символи на мак-мак.

Според международните правила играчите не могат да носят никакви политически, религиозни или лични изрази или изображения.

Това мак мак не е политически символ?Не, този футболен шеф не се присъедини и Англия и Шотландия наказаха както Уелс, така и Ирландия, които мафиите използват в други дуели.

Най-абсурдно време за всички островни държави е аргумент Генералният секретар на ФИФА Фатма Samourové, че “същите правила важат за всички 211 страни-членки и че Великобритания не е единствената, която е засегната от война”.

И също толкова абсурдно, що се отнася до Гуардиола, продължаващото дисциплинарно производство. Как ще го накажат англичаните?

Rate this post